Gå direkt till innehåll
Fler avgångar till Kroatien från Åre Östersund Airport
Fler avgångar till Kroatien från Åre Östersund Airport

Pressmeddelande -

Fler avgångar till Kroatien från Åre Östersund Airport

Nästa sommar kommer resenärer för första gången att kunna åka charter under juli månad från Åre Östersund Airport. Kroatienspecialisten utökar chartern genom att sätta in nya turer till Split i Kroatien under juli 2017.

Det görs en storsatsning på Kroatien från och med nästa sommar. Det är Kroatienspecialisten, som idag flyger mellan Östersund och Split i maj och september, som kommer att utöka charterflygningarna nästa sommar även under perioden 1, 8 och 15 juli.

På Åre Östersund Airport är man mycket nöjda med det utökade charterprogrammet från Jämtland.

– Vi är jätteglada över utökningen av kapaciteten och de nya resmöjligheterna vi nu kan erbjuda våra resenärer. Jämtlänningarna gillar att kunna resa med charter direkt ifrån sin egen flygplats och nu har vi fått chansen att öka charterutbudet. Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler avgångar nästa sommar, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Trots att efterfrågan är stor så har ingen researrangör tidigare kunnat erbjuda utgående chartertrafik i juli. Men från och med nästa sommar kan alltså semesterfirarna åka direktcharter under högsommarperioden.

– Många resenärer har kontaktat oss med önskemål om fler avgångar och det har vi lyssnat på. Nu får alla chans att uppleva Kroatien under hela säsongen, även de som vill åka utomlands under sommaren. Kroatien är ett populärt resmål och vi förväntar oss en stor efterfrågan på alla våra avgångar, så om man vill säkra sin sommarsemester till ett bra pris ska man inte vänta för länge. De bästa hotellen och lägenheterna blir ofta fullbokade redan under hösten eller i början på det nya året, säger Haris Nuspahić, marknadschef på Kroatienspecialisten.

För mer information, kontakta Swedavia pressjour: 010-10 90 100

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00