Gå direkt till innehåll
Fågeln Flajt flyttar in på Arlanda. Bild: Alexandra Maritz
Fågeln Flajt flyttar in på Arlanda. Bild: Alexandra Maritz

Pressmeddelande -

Fågeln Flajt flyttar in på Arlanda

Innehållet i Flajt-konceptet ska väcka barns nyfikenhet och få dem att se på sina fria tankar som kloka och viktiga. Genom storytelling får barnen inspirerande information och kunskap som underlättar, samt bjuder på lekfulla och kunskapsbärande aktiviteter.

- Tillsammans med Flajt får barnen kunskap om hur bagaget tas om hand, hur det fungerar i flygledartornet och i säkerhetskontrollen. Flajt kan också på ett enkelt sätt belysa viktiga framtidsämnen som har med flygplatser att göra, som till exempel teknik, miljö och hållbarhet. Enligt storyn har Flajt inspirerats av flygplan och människorna som jobbar på flygplatsen och sedan flyttat in för att hjälpa till och ta hand om barn som ska ut och resa, säger Linda Sjödin, kommunikationsdirektör på Swedavia.

Till lanseringen av Flajt har även olika enheter tagits fram, allt från lekytor, film och sång, giveaways och kids track genom säkerhetskontrollen på Arlanda. Allt för att det ska fungera smidigare på flygplatsen och samtidigt ge barnen en minnesvärd upplevelse. Lekytorna finns i Terminal 4 och 5 (vid gate 6) och mindre lekmoduler finns i Terminal 2, 3 och i F-piren på Terminal 5.

- På Flajt-lekplatserna får barnen pröva sina egna vingar. Genom inspirerande lekar och aktiviteter får vi fram historierna om alla spännande jobb som utförs på en flygplats. Vi hoppas också att alla föräldrar ska uppskatta barnens lekyta och få möjlighet till lite avkoppling innan resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Bakom konceptet står koncept- och storytellingbyrån True Stories som bland annat tagit fram koncepten Valles Värld för SkiStar, Happy at Sea för Stena Line och Årstidarna för Mall of Scandinavia. Lanseringen av Flajt kommer att ske löpande under 2018 på Swedavias samtliga flygplatser.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Läs mer på swedavia.se/malmo/resa-med-barn/

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll