Gå direkt till innehåll
Espresso House öppnar på Stockholm Arlanda Airport
Espresso House öppnar på Stockholm Arlanda Airport

Pressmeddelande -

Espresso House öppnar Coffee Shop på Arlanda

Nordens största cafékedja Espresso House öppnar idag en Coffee Shop i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Det blir en så kallad express-enhet och den är placerad i anslutning till ankomsthallen.

Espresso House är sedan tidigare etablerade på Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport, och nu har turen kommit till Arlanda. Utbudet består av högkvalitativt kaffe med bönor från enskilda gårdar och regioner. Resenärerna kommer även att kunna köpa smörgåsar, sallader och bakverk – allt bakat i det egna bageriet.


- Vi är glada över att nu kunna erbjuda ett ännu större kaffeutbud på Arlanda från det populära Espresso House. Genom placeringen av den nya express-enheten i ankomsthallen blir det en perfekt plats för besökare som vill dricka eller äta något i väntan på att möta familj och vänner, säger Magnus Ros, chef för Commercial Services på Stockholm Arlanda Airport.

- Vi är glada över att utveckla vårt samarbete med Swedavia och ser fram emot att öppna en Coffee shop i världsklass på Sveriges största flygplats, säger Johan Gederberg, etablerare på Espresso House.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Espresso House är den största kaffekedjan i norden med 185 egenägda coffee shops i Sverige och 23 i Norge december 2015. Under 2016 planeras det för fler än 30 nya coffee shops, bland annat i Finland. Espresso House erbjuder högkvalitativt kaffe och ett brett urval av varm och kall dryck och mat, samt bakverk. Espresso House har cirka 1 900 medarbetare och alla är internt utbildade till baristor. Mer information finns på www.espressohouse.se

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00