Gå direkt till innehåll
Direkt till Kroatien från Åre Östersund

Pressmeddelande -

Direkt till Kroatien från Åre Östersund

Direktcharter till Kroatien har länge varit efterfrågat, inte minst bland jämtländska semesterresenärer. Nästa år blir det verklighet. Med start i maj kommer Kroatienspecialisterna erbjuda resor till Split direkt från Åre Östersund Airport.

- Det är ett fantastiskt tillskott som vi önskat oss i många år, säger Susann Norman. Direktcharter har generellt sett utvecklats väldigt positivt de senaste åren och Jämtarna har haft Kroatien högt uppe på önskelistan över nya resmål.

Den 3 maj kommer de första resenärerna från Jämtland med omnejd kunna flyga direkt från Åre Östersund Airport till Split, Kroatien. Därefter kommer avgångar att ske under maj samt i september. Biljettförsäljning kommer att inledas snarast och förhoppningen är ett bra mottagande i regionen, inte minst eftersom intresset på förhand varit så stort.

Kroatien är en av de allra snabbast växande besöksländerna bland svenska semesterresenärer. Från Split når du klapperstensstränder omringade av pinjeträd längs med hela kusten, samt vackra badvikar med kristallklart vatten och badklippor. Utflykter till öarna längst med kusten eller en tur till världsberömda staden Dubrovnik är väldigt populära. I Kroatien finns kultur och natur i överflöd med många intressanta städer och nationalparker som är kulturminnesmärkta.

- Det känns mycket bra att vi  kan erbjuda regionen direktcharter till Kroatien säger Haris Nuspahic, marknadschef på Kroatienspecialisten. Kroatien är en starkt efterfrågad destination som med sina charmiga badorter längst med den populära Makarska Rivieran samt Ön Brac erbjuder bra hotell och attraktiva priser.

Vid frågor vänligen kontakta:

Susanne Norman, flygplatschef Åre Östersund Airport, tel.070-689 30 09

Haris Nuspahic, marknadschef Kroatienspecialisten, tel. 0735-032 600

Klas Nilsson, presschef Swedavia, tel. 0704-53 65 88 eller klas.nilsson@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00