Gå direkt till innehåll
Checka in redan på Cityterminalen

Pressmeddelande -

Checka in redan på Cityterminalen

Alla som flyger med Finnair, Höga Kusten, Iceland Air, Norwegian och SAS från Stockholm Arlanda Airport kan nu checka in redan i vänthallen på Cityterminalen i Stockholm. Inom kort finns  även Air France och KLM i incheckningsautomaterna.

– Genom att checka in redan på Cityterminalen och få både boardingkort och bagagetaggar är det bara att lämna väskan vid bagageinlämningen på Arlanda och passera säkerhetskontrollen. Genom att både resenären och flygplatsen är förberedd blir det en snabbare process och mindre väntetid, säger Thomas Cassel, kommersiell chef på Stockholm-Arlanda Airport, Swedavia.

Arlandas incheckningsautomater på Cityterminalen i Stockholm är ytterligare ett steg i att underlätta för flygplatsens resenärer. Tidigare har automater placerats i alla flygplatsens terminaler, på långtidsparkering och centralstationen.

– Eftersom fler och fler väljer att åka kollektivt till flygplatsen vill vi göra resan smidigare och enklare för resenärerna genom att erbjuda incheckning och annan service redan på busshållplatser och järnvägsstationer, fortsätter Thomas Cassel.

Utrullningen av Self Service Check-in kiosker pågår och antalet flygbolag som finns i kioskerna ökar ständigt.

Arlandas incheckningskiosker
Arlandas incheckningskiosker är kompletta incheckningsdiskar i automatform. Resenären väljer det bolag den ska åka med och följer instruktioner på en touchskärm och får boardingkort och bagagetaggar direkt i handen.
När resenären sedan kommer till flygplatsen behöver den bara lämna sitt bagage och gå vidare genom säkerhetskontrollen mot sin gate.
Antalet incheckningskiosker växer ständigt. I dag kan man checka in i alla terminaler på Arlanda Airport, på långtidsparkering Alfa och Airport Conference i Sky City, Arlanda Express på Stockholm Centralstation och Cityterminalen i Stockholm.


För mer information:
Anders Bredfell, Presschef, Stockholm Arlanda Airport,  0708-916 401

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholm-Arlanda Airport är Sveriges största flygplats med 176 destinationer och 81 flygbolag. 50 000 resenärer passerar flygplatsen varje dygn. Här arbetar 16 000 personer i 250 företag. Swedavia är flygplatshållare med 750 anställda på Arlanda.

Stockholm-Arlanda Airport samarbetar med flera aktörer i regionen för att stärka Stockholm och Sverige som destination.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00