Gå direkt till innehåll
A FROZEN TALE – en fotosaga om Skoklosters slott på Arlanda

Pressmeddelande -

A FROZEN TALE – en fotosaga om Skoklosters slott på Arlanda

Nu kan alla resenärer på Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport ta del av en konstupplevelse inspirerad av den svenska vintern och barocktiden. Bakom fotoserien står den australiensiska konstfotografen Alexia Sinclair som givit interiörerna på Skoklosters slott liv genom fotoutställningen ”A Frozen Tale”.

I fotoserien "A Frozen Tale" väver den australiensiska konstfotografen Alexia Sinclair en berättelse kring Skoklosters slott. Den anspelar på den svenska stormaktstiden och dåtida berömda besökare på slottet, såsom drottning Kristina. Alexia blev fascinerad av det gamla ärevördiga svenska slottet på halvön, omgiven av den frusna Mälaren, och hon genomförde sitt fotoprojekt under vintern 2013/2014.

- Det är nog inte många som känner till att ett av världens främsta barockslott ligger bara några mil från Arlanda. Vi är glada över att kunna ge våra resenärer en fin konstupplevelse samtidigt som fler besökare får möjligheten att upptäcka Skoklosters slott. Genom Alexia Sinclairs bilder får slottet liv på ett mycket spännande sätt, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

- Jag är verkligen glad över att få möjlighet att visa mina bilder så nära Skoklosters slott som är själva föremålet för utställningen. Jag hoppas att besökarna på Arlanda kommer att njuta av utställningen lika mycket som jag gjorde när jag arbetade med den. Skoklosters slott är en häpnadsväckande svensk skatt och jag hoppas på att återvända till Sverige snart, säger fotografen Alexia Sinclair.

Utställningen ”A Frozen Tale” pågår 18 februari – 20 april och visas vid bagagehallen i Terminal 5 på Arlanda.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Skoklosters slott uppfördes mitt under den svenska stormaktstiden - 1600-talet - och är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare. En vandring i slottet tar dig genom vackra rum och salar med originalmöbler från olika århundraden. Sommartid kan du sjöledes åka båt från Stockholm, Sigtuna och Uppsala.
www.skoklostersslott.se

Alexia Sinclair is an award winning Australian Artist & Photographer. Her distinct style is easily recognisable and highly original. Using a visual narrative to seduce her audience, each photographic feast is dark, seductive, baroque and symbolic. Her multilayered photographs subtly present contemporary notions of fashion and beauty through innovative digital media, whilst restoring antique notions of classicism, elegance and luxury.
www.alexiasinclair.com

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00