Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Teknologin vässas för att göra flygningar grönare

Stockholm-Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport hoppas nu väljas ut, tillsammans med bland andra SAS och General Electric, för ett stort europeiskt projekt. Projektet, som kallas Green Connection, ska utveckla gröna flygningar hela vägen från start till landning.

Det svenska förslaget för Green Connection innebär att flygningen börjar på Landvetter med en grön avgång. Ny teknik och bättre planering minskar helt enkelt tiden mellan gate och startbana. Flygplanet gör sedan en grön start, det vill säga stiger brant och med den fart som sparar mest bränsle för just den flygplanstypen. Sedan flyger planet rakaste vägen till Arlanda, gör en grön inflygning – det vill säga glidflyger - hela vägen från marschhöjden för att sedan landa kurvat på exakt utsatt tid på Arlandas bana 2.

– Det här är en vidareutveckling av tekniken bakom de kurvade inflygningarna som flygplatsen genomförde tillsammans med Airbus och flygbolaget Novair förra sommaren, säger Anders Ledin, operativ specialist på Arlanda.

Denna gröna flygning beräknas bli 37 kilometer (20 nautiska mil) kortare än en ”vanlig” flygning Göteborg - Stockholm och innebär en besparing på 100 kilo flygbränsle och mer än 300 kilo koldioxid. Per flyg. Projektet planerar att testa ett hundratal gröna flygningar.

Gröna inflygningar innebär en sorts eco-driving, fast med flygplan. Planet kan med hjälp av autopilot och flygtrafikledning göra inflygningen rakaste vägen och med minsta möjliga gaspådrag. Tekniken som testas på Arlanda är världsledande och minskar både buller och utsläpp.

– Våra chanser att väljas ut för det här projektet är goda, tack vare vår spetskompetens och våra tidigare erfarenheter på området, säger Anders Ledin.

En del av tekniken bakom gröna inflygningar är just tidssynkroniseringen, då flygplanet vet när och via vilken flygväg det kommer att landa. Att kunna förutsäga exakta tider för flygplanens ankomst har alltid stått högt på önskelistorna i flygbranschen. För flygplatserna skulle det innebära bättre utnyttjande av resurserna och mindre stress för markpersonalen. Flygbolagen sparar bränsle eftersom väntan på till exempel lediga gater elimineras. Och flygledningens arbete blir mer förutsägbart och därmed enklare och effektivare.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll