Gå direkt till innehåll
Stockholm Arlanda Airport skänker 700 kilo kläder till Röda Korset

Nyhet -

Stockholm Arlanda Airport skänker 700 kilo kläder till Röda Korset

I veckan arrangerade Swedavia en klädinsamling i samarbete med Clarion och Röda Korset. Tillsammans samlade medarbetarna på Stockholm Arlanda Airport in 700 kilo kläder, skor och accessoarer som nu är påväg till Röda Korsets verksamhet. Med hjälp av bidragen kan välgörenhetsorganisationen fortsätta se till att människor får en bättre vardag - lokalt, nationellt och internationellt.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, som genom sina djupdykningar i garderoberna där hemma gjort en viktig insats. För oss på Swedavia är partnerskapet med Röda Korset något vi är stolta över, och som helt stämmer överens med våra värderingar, säger Marie Olsson, Produktansvarig på Swedavia, Stockholm Arlanda Airport.

- Det känns så fantastiskt bra att kunna bidra. Som Sveriges största arbetsplats så är vi många som kan dra vårt strå till stacken och därmed bidra till att göra livet lite bättre för de mest utsatta i samhället, säger Malin Selberg, Passion Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Röda Korset har sedan januari 2014 drivit sin pop-up-butik i Sky City på Arlanda. När butiken nu stängs gjordes ett krafttag från personalen på flygplatsen. De bortskänkta kläderna kommer att säljas i någon av Röda Korsets butiker i Stockholm.

- Vi har fått mycket positiv respons under den tid butiken varit öppen. Både resenärer och personal på flygplatsen har uppskattat ett hållbart och annorlunda shopping-alternativ på Arlanda, säger Röda Korsets butikschef Louise Edlund.

 

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00