Gå direkt till innehåll
Smidigare start på resan - checka in via Swedavias app

Nyhet -

Smidigare start på resan - checka in via Swedavias app

Från och med idag kan resande till och från Swedavias flygplatser checka in via appen Swedavia Swedish Airports. Samtidigt lanseras versioner anpassade för surfplattor.

Det ska vara enkelt och smidigt att planera sin resa. En hjälp är att använda sig av Swedavias app, där man nu utöver att få gate- och boardinginformation även kan checka in. Incheckningen görs i appen via länken "Avgångar & incheckning", men sker med hjälp av respektive flygbolags mobilincheckningssystem.

– Att både hitta relevant information om servicen på och kring flygplatsen och kunna checka in på ett och samma ställe gör det ännu smidigare för resenärerna, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia. Och även om inte alla flygbolag har mobilincheckning så omfattas ändå huvuddelen av resenärerna.Versioner för iPad och Androidsurfplattor lanseras också idag.

Versionerna för surfplattor innehåller motsvarande funktioner som respektive app men är anpassade för att dra nytta av större skärmstorlekar.

Det blir också lättare för resenärerna att hitta information om parkering, taxi och hyrbilar samt även vad som är bra att tänka på inför resan, till exempel vätskeregler och vid incheckning av bagage.

Appen laddas ned här:

iPhone/iPad: http://appstore.com/swedaviaswedishairports
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.swedavia.arlanda

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00