Gå direkt till innehåll
Premiär för nya P-huset på Arlanda

Nyhet -

Premiär för nya P-huset på Arlanda

Idag tisdag öppnar det nya parkeringshuset P53 vid Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Här väntar 517 nya p-platser för resenärerna, med bara två minuters promenad till terminalen.

Fler än hälften av alla resenärer och medarbetare på Arlanda reser kollektivt till och från Arlanda. Men också de resenärer som av olika skäl inte kan åka kollektivt måste kunna ta sig till flygplatsen. De senaste årens rekordökning av antal resenärer på Stockholm Arlanda Airport har ökat trycket på parkeringsplatser, och därför har ett nytt parkeringshus vid Terminal 5 nu byggts.

– Den kraftiga ökningen av resenärer på Arlanda har förstås ökat behovet av fler parkeringsplatser, så huset är verkligen efterlängtat, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Parkeringshuset P53 ligger alldeles invid Terminal 5 och är utrustat med ett modernt p-ledningssystem, där olikfärgade lampor i taket hjälper resenären hitta en ledig plats. Totalt finns 517 p-platser, varav tio särskilda laddplatser för den som kör elbil eller laddhybrid.

I början av 2014 fastställde Swedavia på övergripande nivå inriktningen för Stockholm Arlanda Airports utveckling. Utvecklingsprogrammet som löper på 30 år omfattar åtgärder för att öka kapacitet och effektivitet samt förbättra upplevelsen för resenärerna. Det nya p-huset är ett av de första synliga stegen i detta program.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00