Gå direkt till innehåll
Klimatarbetet vid Arlanda sprids över Europa

Nyhet -

Klimatarbetet vid Arlanda sprids över Europa

Idag avslutas en tredagarskonferens i Stockholm om hur flygplatsregioner i Europa kan fortsätta minska utsläpp av koldioxid. Stockholm Arlanda Airport är en av förebilderna med en minskning av utsläppen med 60 procent de senaste sju åren. Nu hoppas man att kunskap och teknik ska spridas över Europa.

dAir är ett EU-finansierat projekt som syftar till att minska utsläpp av koldioxid från den Europeiska transportsektorn. Genom ökad samverkan mellan olika regioner inom EU ska goda exempel identifieras och implementeras bland övriga. Under den tre dagar långa konferensen som nu avslutas i Stockholm har även hållbara transporter till och från flygplatsen varit i fokus. Vid Stockholm Arlanda Airport väljer nu mer än hälften av resenärerna kollektiva färdsätt vilket betraktas vara såväl i europeisk framkant som en viktig milstolpe i flygplatsens klimatarbete.

- Den svenska modellen, genom Arlanda är en förbild för oss och det måste vara en fascinerande utmaning att bli ännu bättre när man redan är så bra, meddelar  Sergi Alegre, vice Borgmästare i El Prat, där Barcelonas flygplats ligger.

Bland de regioner som är engagerade i dAir finns utöver Barcelona bland annat även Prag, Wien, Eindhoven, Bologna samt Leipzig.


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00