Gå direkt till innehåll
Arlanda nominerade till Årets Miljöinitiativ

Nyhet -

Arlanda nominerade till Årets Miljöinitiativ

Stockholm-Arlanda Airport är nominerade i kategorin Årets Miljöinitiativ när Grand Travel Award 2011 – reseindustrin i Sveriges egen Oscargala – hålls på Grand Hôtel i Stockholm den 16 februari. Förutom Arlanda är även Svenska Möten och Hertz Hyrbilar nominerade i kategorin Årets Miljöinitiativ.

Kriterierna för Årets Miljöinitiativ är att ett konkret miljöprojekt ska ha sjösatts eller tagit ordentlig fart och visat resultat under 2010.  Miljöarbetet ska ha antingen ha lett till att göra det egna företaget/organisatio­nens verksamhet mer miljövänlig eller ska ha hjälpt företagets kunder att resa/agera mer miljövänligt i frågor som rör dess resande.

Juryns motivering:

”Arlandas nya miljötaxikoncept prioriterar miljötaxibilar med de lägsta utsläppen av koldioxid vid framkörning genom ett avancerat IT-system. Andelen miljötaxi på flygplatsen har därför nästan fördubblats på ett halvår upp till 87 procent. Initiativet är klart pådrivande för utvecklingen och kan kopieras av många andra knutpunkter där taxibilar samlas. Att chansen ökar för alla taxiresenärer i Stockholm att åka med de miljövänliga taxibilarna är en bonus.”

Läs mer på: http://www.grandtravelaward.se/

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll