Gå direkt till innehåll
Arlanda miljöcertifierad enligt ISO 14001

Nyhet -

Arlanda miljöcertifierad enligt ISO 14001

Sveriges största flygplats är nu miljöcertifierad enligt ISO 14001. Certifieringen är ytterligare ett kvitto på flygplatsens miljöarbete. Arlanda är sedan tidigare klimatackrediterad.

ISO 14001 är en internationell standard för miljöledningssystem och ett verktyg i arbetet med att minska flygplatsens miljöpåverkan. En revision av Arlandas miljöarbete genomfördes i januari av Bureau Veritas, och nu är det klart att Arlanda är med beröm godkänd.

– Miljöcertifieringen ISO 14001 är ytterligare ett kvitto på flygplatsens framgångsrika miljöarbete. Miljöfrågor är något som flygplatsen arbetar målmedvetet med och har gjort under många år. Bland annat var vi den första flygplats att bli klimatackrediterad i den högsta nivån i ett program som graderar flygplatsers klimatarbete, säger Fredrik Jaresved, chef Hållbarhet och kvalitetssäkring på Stockholm Arlanda Airport.

Certifikatet är ett avstamp för Arlandas fortsatta miljöarbete, där ständiga förbättringar ligger i fokus. Sedan tidigare är Arlanda klimatackrediterad i ett europeiskt program som graderar flygplatsers klimatarbete. Bakom ackrediteringsprogrammet som kallas Airport Carbon Accreditation står ACI, Airport Council International Europe och WSP Environmental.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll