Gå direkt till innehåll
Arlanda + ABBA The Museum

Nyhet -

Arlanda + ABBA The Museum

Medieinbjudan till ”hängning” på Arlanda – the Official Airport of ABBA The Museum!
Tid:  Måndagen den 17 december klockan 16.30-17.30
Plats:  Arlanda Visitor Center, ankomsthallen terminal 5, Stockholm Arlanda Airport

På Arlanda kommer resenärer och besökare till Stockholm och Sverige att kunna få en unik förhandstitt på ABBA The Museum, som öppnar i maj i Musikens Hus på Djurgården. I bagagehallen och i flygplatsens turistinformation i Terminal 5 kan man se lite av det muséet kommer att erbjuda.
 
På måndag eftermiddag den 17 december kommer curator Ing-Marie Halling och COO Catarina Falkenhav från ABBA The Museum för att montera videoskärmar och föremål på Arlanda tillsammans med oss. De berättar om utställningsföremålen samt svarar på frågor om ABBA The Museum.
 
-  Stockholm Arlanda Airport är ABBA The Museums samarbetspartner och Official Airport. Med närmare 20 miljoner resenärer årligen är Arlanda den viktigaste porten till Stockholm och Sverige. Vi vill kunna välkomna resenärer och besökare med vad regionen kan erbjuda, och självklart är ABBA The Museum ett nytt och mycket attraktivt besöksmål, säger Jan Lindqvist, kommunikationschef Swedavia Arlanda.
 
Sverige är generellt ett exportberoende land; exportvärdet motsvarar halva BNP och finansierar därmed en ansenlig del av välfärden, såsom vård, skola och omsorg. Förutom mer traditionell exportindustri exporterar Sverige även kunskap och musik. ABBA var den första riktigt stora svenska musikexporten som sedan fått flera efterföljare. Därför känns det väldigt bra att på just Arlanda som möjliggör en stor del av Sveriges internationella kontakter kunna visa upp denna försmak av ABBA The Museum.

Välkomna till Stockholm Arlanda Airport!


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00