Gå direkt till innehåll
Årets skåning, Nisse Hellberg tillsammans med Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport. Foto: Jens Christian.
Årets skåning, Nisse Hellberg tillsammans med Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport. Foto: Jens Christian.

Nyhet -

Årets skåning Nisse Hellberg får porträtt på Malmö Airport

Årets skåning, som utses av Kvällspostens läsare, är 2020 musikern och låtskrivaren, Nisse Hellberg. Den 21 oktober fanns han på plats på Malmö Airport tillsammans med flygplatschefen Karin Öhrström för att avtäcka sitt porträtt i galleriet Welcome to my hometown. Nisse är nu en av galleriets 14 deltagare som hälsar alla besökare välkomna till Skåne.

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland. Årets skåning får även ett porträtt i galleriet Welcome to my hometown på Malmö Airport.

I år är det musikern och låtskrivaren Nisse Hellberg som utsetts till Årets skåning. Han är känd som soloartist och frontfigur i Wilmer X och släppte så sent som i somras sin första soloskiva på fyra år.

I porträttgalleriet på Malmö Airport får Nisse även sällskap av andra framgångsrika artister och låtskrivare som till exempel Jason ”Timbuktu” Diakité, Jill Johnsson och Måns Zelmerlöw.

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god PR för Skåne, har en stark folklig förankring och som når ut till en bred allmänhet. Jag är därför mycket glad att Nisse Hellberg blir en av alla skåningar som hälsar våra resenärer välkomna till Skåne och Malmö Airport. Han är en mycket värdig vinnare av Årets skåning och deltagare i galleriet Welcome to my hometown, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport, Swedavia.

– Det är fantastiskt att bli Årets skåning, jag har sett vilka som vunnit tidigare och jag är i gott sällskap. Väldigt rörande, säger Nisse Hellberg.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Tankning av flygplan. Fotograf: Victoria Ström.

Swedavia fortsätter stötta flygets klimatomställning – årlig leverans av bioflygbränsle tankas på Arlanda

​Swedavia bidrar till ett hållbart flygresande bland annat genom att årligen köpa bioflygbränsle motsvarande de egna tjänsteresorna. Årets leverans av bioflygbränsle delas för första gången med externa partners - SOS Alarm, Systembolaget och 2030-sekretariatet – och är ett resultat av en samordnad upphandling som Swedavia bjudit in till. Bioflygbränslet motsvarar cirka 9 000 flygresor.