Gå direkt till innehåll

Pressinbjudan - Invigning av ny, modern bagageinlämning på Visby Airport

Tid 20 Februari 2019 12:30 – 13:30

Plats Visby Airport Adress: Visby Flygplats 8, 621 41, Visby.

Nu blir det ännu enklare att resa från Visby Airport. På onsdag, 20 februari, invigs en ny, modern och integrerad bagageinlämning på flygplatsen. Visby Airport är därmed en av de första flygplatserna i Norden att erbjuda denna helintegrerade bagageinlämning.

Nu kan flygplatsen erbjuda automatiska lösningar i alla led för resenären. Denna satsning är en viktig del i utvecklingsarbetet med att modernisera Visby Airport inför framtidens behov.

Syftet med Swedavias self service-koncept, såsom automatisk bagageinlämning, incheckningsautomater samt automatiska inpasseringsgrindar, är att förenkla för resenärerna genom smidigare flöden och färre köer på flygplatsen. Idag är det över 80 procent av resenärerna som använder någon form av self service, totalt sett på Swedavias flygplatser.

Invigningstalar gör Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport. Efter invigningstalet ges medier möjlighet att ställa frågor till Gunnar Jonasson samt följa med bakom kulisserna vid den nya bagageanläggningen.


När:
Onsdag 20 februari klockan: 12.30-13.30 cirka
Plats: Visby Airport, terminalen
Anmälan: Meddela gärna press@swedavia.se om du medverkar

För mer information kontakta, pressjouren telefon 010-10 90 100 press@swedavia.se


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor per helår och har 3 100 medarbetare.

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00