Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedavia meddelar om nytt varsel

I juni i år meddelade Swedavia om ett varsel om övertalighet vilket berörde 45 tjänster i Stockholm och Göteborg. Det fortsatta effektiviseringsarbetet syftar till att skapa en organisation som tillsammans kan utveckla de tio flygplatserna inom basutbudet och stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Swedavia meddelar därför idag om ytterligare ett varsel vilket berör 71 tjänster i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Norrköping.  Beslutet från Swedavia kommer att utgöra underlag i kommande förhandlingar med fackliga organisationer.

- En effektivare organisation och gemensam styrning är en förutsättning för att vi tillsammans ska stärka vår konkurrenskraft. Genom åtgärderna ökar vi också vår flexibilitet vilket är nödvändigt för hantera den konjunkturella påverkan på flygbranschen på ett bättre sätt, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

I Stockholm omfattas 30 tjänster, i Göteborg 20 tjänster, i Malmö 10 tjänster och i Norrköping 11 tjänster. Främst omfattas varslet om övertalighet befattningar inom administration men även inom den operativa verksamheten sker förändringar.

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00