Gå direkt till innehåll
Swedavia bygger 7 500 kvm stor terminalanläggning med DHL som hyresgäst

Pressmeddelande -

Swedavia bygger 7 500 kvm stor terminalanläggning med DHL som hyresgäst

Swedavia och DHL Express har tecknat ett tioårigt avtal om att bygga en helt ny 7 500 kvadratmeter stor terminalanläggning med kontor vid Göteborg Landvetter Airport. Därmed tas nu ytterligare ett steg i utvecklingen av Airport City Göteborg.

En snabb utveckling av logistikfastigheter sker nu vid Göteborg Landvetter Airport. Inom ramen för Airport City Göteborg planeras ett område motsvarande två miljoner kvadratmeter för verksamheter inom logistik, handel och upplevelser, kontor samt hotell och konferens.

Avtalet mellan Swedavia och DHL Express innebär att en befintlig uttjänt byggnad motsvarande 1 700 kvadratmeter rivs, och att en helt ny anläggning motsvarande 7 500 byggs i dess ställe. Den nya fastigheten iordningsställs nära terminalen och i direkt anslutning till flygplatsområdets norra del. Byggnadsarbeten beräknas starta under våren 2015 pågå under ett år. Totalentreprenör för uppdraget är Veidekke.

- Vi är väldigt glada att DHL Express satsar på en ny etablering på Landvetter och är med i den fantastiska utveckling som är på gång här med Airport City, tåganslutning och en utbyggd terminal, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

- Det är en historisk satsning i Göteborg och i Sverige. Det gör det möjligt att öka kvaliteten i vår service till små och medelstora företag i regionen. Den nya och moderna terminalen kommer också att förbättra också arbetsmiljön för våra anställda, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.

I området har Swedavia och Bockasjö AB nyligen tecknat samarbetsavtal avseende logistikfastigheter motsvarande cirka 100 000 kvadratmeter.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 11

Upplysningar om etableringar i Airport City: Jakob Deling, Swedavia Real Estate AB, tel: 010-10 93 172 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00