Gå direkt till innehåll
Resor till New York ökar mest från Arlanda

Pressmeddelande -

Resor till New York ökar mest från Arlanda

Antalet resenärer på Stockholm Arlanda Airport fortsätter att öka. 1 890 000 passagerare flög till eller från Arlanda under april 2014, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med samma månad 2013.

Fortfarande ökar utrikesresandet mest; hela 14 procent fler resenärer jämfört med april förra året, medan inrikesresandet ökade med mer blygsamma 3 procent. De destinationer som ökar mest är New York (+29 procent) följt av Zürich (+24 procent). Största destinationen räknat i antal passagerare är fortfarande Köpenhamn, tätt följd av London.

Antalet landningar på Arlanda i april ökade också, med 1 procent jämfört med samma månad 2012.

– Behovet av snabba och säkra kommunikationer mellan Sverige och världen ökar alltjämt. Flygen är i många fall helt fullbokade och det stora resenärsunderlaget leder förhoppningsvis till att vi snart kan erbjuda ännu fler avgångar och destinationer, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00