Gå direkt till innehåll
Resandet fortsätter öka på Arlanda

Pressmeddelande -

Resandet fortsätter öka på Arlanda

Antalet resenärer på Stockholm Arlanda Airport ökade med nio procent i februari. Utrikesresenärerna ökade med hela tio procent, men även antalet inrikesresenärer fortsatte öka rejält.

Resenärerna blir allt fler på Stockholm Arlanda Airport. Under februari månad passerade 1 492 820 resenärer flygplatsen, vilket är en ökning med nio procent jämfört med februari förra året. Utrikestrafiken ökade med tio procent till 1 100 474 resenärer och inrikestrafiken ökade med sex procent till 392 346 resenärer.

– I tre år i rad har antalet resenärer ökat till nya rekordnivåer på Stockholm Arlanda Airport. Uppenbart är att semesterresandet prioriteras allt högre av allt fler, såväl inrikes som utrikes. För att möta den rekordhöga tillväxten och våra resenärers förväntan på flygplatsen som unik destination, fortsätter vi nu utbyggnaden av flygplatsen med fokus på Terminal 5, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Antalet landningar på Arlanda ökade med fem procent till 8 462, jämfört med februari 2013. Därmed håller trenden med allt större och mer fullsatta flygplan i sig.


Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00