Gå direkt till innehåll
Rekordstark sommar för Stockholm Arlanda Airport

Pressmeddelande -

Rekordstark sommar för Stockholm Arlanda Airport

Den stora ökningen av antalet resenärer på Stockholm Arlanda Airport fortsatte även under augusti och landade på nio procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har drygt 15 miljoner resenärer valt att resa via Arlanda.

Resenärerna fortsätter att bli allt fler på Stockholm Arlanda Airport. Under augusti passerade drygt 2 miljoner resenärer flygplatsen, vilket är en ökning med nio procent jämfört med augusti förra året. Utrikesresenärerna ökade med 11 procent till nästan 1,6 miljoner, medan inrikes ökade med fyra procent till strax under 400 000. Under perioden januari-augusti har antalet resenärer ökat med tio procent jämfört med samma period 2013, som även det var ett rekordår.

– Goda flygförbindelser såväl inrikes som till vår omvärld är viktigt för Stockholm och Sverige. Denna sommar har vi haft ett rekordstort utbud av direktdestinationer, och vi är glada att vi kunnat möta den stora efterfrågan som uppenbart finns, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Swedavia deltar sedan oktober 2013 i satsningen Connect Sweden, ett opolitiskt samarbete mellan näringslivet, offentliga organisationer, Stockholms stad, regionen, Swedavia och andra viktiga intressenter. Målet är att inom tre år etablera minst fem nya internationella direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport till Europa, Nordamerika och Asien. Satsningen bevarar och stärker Stockholms position som tillväxtmotor, skapar nya arbetstillfällen i Stockholm och Sverige samt minskar restiden och reducerar därmed även miljöbelastningen.

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00