Gå direkt till innehåll
Rekordmånad på Landvetter

Pressmeddelande -

Rekordmånad på Landvetter

Juni 2013 slår rekord. Aldrig tidigare har så många resenärer rest till och från flygplatsen under en månad. Så många som 482 012 resenärer reste till och från Landvetter under juni.

– Juni är traditionellt en stark månad för oss och i år slår vi alltså rekord, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör. Sedan årsskiftet har flera nya direktlinjer och flygbolag startat hos oss, Vueling till Barcelona och Bmi Regional till Birmingham, samtidigt som befintliga kunder fortsätter öka antalet avgångar.

Under juni ökade antalet resenärer med sju procent jämfört med året innan och framför allt ökar utrikesresandet från Göteborg Landvetter Airport. Sett på det gångna halvåret, januari till och med juni, ökar antalet resenärer med en procent jämfört med samma period förra året.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00