Gå direkt till innehåll
Rekordmånad på Bromma i juli

Pressmeddelande -

Rekordmånad på Bromma i juli

Under juli månad reste nästan 142 000 resenärer till eller från Bromma Stockholm Airport. Det är en ökning med hela 14 procent jämfört med samma period föregående år och nytt rekord för en julimånad.

Resandet fortsatte att öka på Bromma Stockholm Airport i juli. Inrikesresandet ökade med nio procent jämfört med samma månad 2014, till fler än 120 000 resenärer. Även antalet utrikesresenärer ökade jämfört med föregående år, främst beroende på flera turer till Bryssel och Helsingfors.

– Det är mycket glädjande att allt fler väljer att resa via Bromma Stockholm Airport. Behovet av snabbt och smidigt resande till och från Stockholmsregionen fortsätter att växa och det är precis detta som vi kan erbjuda våra resenärer, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

Antalet landningar i linjefart ökade med elva procent i juli jämfört med föregående år, till strax över 1 200.

Hittills under 2015 har antalet resenärer som rest via Bromma Stockholm Airport ökat med fem procent jämfört med samma period året innan, till fler än 1 377 000 resenärer.

– När vi nu utvecklar flygplatsen gör vi det för att bli en ännu vassare cityflygplats som kan erbjuda en ännu bättre upplevelse för våra resenärer. Att vi kan se tillbaka på en ny rekordmånad tyder på att vi är på helt rätt väg, säger Peder Grunditz.

Under året har antalet resenärer som rest via någon av Swedavias tio flygplatser hittills ökat med totalt fem procent till nära 21,4 miljoner.

För ytterligare information kontakta Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport. Telefon: 070-891 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Östersund, Tallinn, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Estonian Air, Flysmåland, Brussels Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundsvallsflyg.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00