Gå direkt till innehåll
Stadsvy över Berlin. Foto: Getty images
Stadsvy över Berlin. Foto: Getty images

Pressmeddelande -

Ny utrikeslinje till Berlin med BRA från Malmö Airport

BRA gör en satsning på utrikestrafik och öppnar i början av april en ny direktlinje till Berlin från Malmö Airport. Den tyska huvudstaden ökar stadigt i popularitet och med den nya direktlinjen erbjuds resenärerna två avgångar i veckan från Malmö.  

Den 2 april startar BRA sin första utrikeslinje från Malmö Airport. Destinationen är Berlin som är ett efterfrågat resmål. Direktlinjen kommer att flygas två dagar i veckan med den klimateffektiva flygplansmodellen ATR 72–600. 

- Vi välkomnar satsningen som BRA gör på regionen genom att öppna sin första utrikeslinje från Malmö. Nu blir det enkelt och smidigt för skåningarna att nå populära Berlin. Den nya direktlinjen möter även en större efterfrågan bland våra resenärer på hållbart flyg, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

Direktlinjen mellan Malmö Airport och Berlin Tegel startar den 2 april 2020 och kommer att trafikeras med flygplansmodellen ATR 72-600 som har plats för 72 passagerare. Flygtiden beräknas till 95 minuter.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00