Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Charterrekord på Luleå Airport

Antalet resenärer till Luleå Airports charterdestinationer har ökat med närmare trettio procent de senaste tre åren. Maj är en särskilt intensiv månad för charterresor då många norrbottningar väljer att få en försmak av sommaren genom att resa till värmen. Nya destinationer för i år är Rhodos och Split i populära Kroatien.

Från Luleå Airport flyger sju charterbolag till totalt sex destinationer under sommarsäsongen. Samtliga bolag ser en klar ökning av antalet resenärer, och sedan 2009 har antalet charterresenärer från flygplatsen ökat med närmare 30 procent. 

- Vi är glada att kunna erbjuda flyglösningar som gör att allt fler norrbottningar nu kan flyga direkt till sina resmål. Dessutom ger tidiga avgångar och sena ankomster mer tid för resenärerna på destinationen. Intresset för charter och all inclusive för barnfamiljer växer stadigt, och nu i maj är charterflygen i stort sett fullbokade, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Nya charterdestinationer för sommarsäsongen 2012 är Rhodos och populära Split i Kroatien utöver de befintliga destinationerna Kreta, Turkiet, Cypern, Mallorca och Bulgarien. Nyheter till vintern 2012/2013 är Fuerteventura och Dominikanska Republiken.

Luleå Airport investerar också 105,8 miljoner kronor de närmaste åren för att bland annat kunna erbjuda ytterligare charter- och andra internationella direktlinjer.

För mer information:
Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport, telefon: 070-214 47 69

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00