Gå direkt till innehåll
Arlanda blev ”Airport of the Year” i Global AirRail Awards 2014

Pressmeddelande -

Arlanda blev ”Airport of the Year” i Global AirRail Awards 2014

När de bästa initiativen inom intermodalitet mellan flyg och tåg utsågs på Globail AirRail Awards i fredags vann Stockholm Arlanda Airport i två kategorier: Airport of the Year och Environmental Commitment. 

När de bästa initiativen inom intermodalitet mellan flyg och tåg lyftes fram på Globail AirRail Awards i fredags vann Stockholm Arlanda Airport i två kategorier: ”Airport of the Year” och ”Environmental Commitment”.  Dessutom vann Arlanda Express i kategorin ”Integrated Air Rail Partnership”. Medtävlande var bland andra London Gatwick och Stanstead Airports, Flytoget/Oslo Airport och Airport Link Company, Sydney.

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Arlanda är idag inte bara Sveriges största flygplats utan också Sveriges fjärde största järnvägsstation. Tillsammans med framför allt tågtransportörerna nådde vi vårt miljömål med minst 50 procent kollektivt resande till och från flygplatsen. Nu blickar vi framåt och hoppas på Roslagsbanans förlängning ut till Arlanda, för alla dem som bor i kommunerna nordost om Stockholm, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Global AirRAil Awards är en internationell prisutdelningsceremoni tillägnad flyg- och järnvägsmarknaden för att lyfta bästa praxis inom intermodala resor runt om i världen. Bakom står The Global AirRail Alliance (GARA), en internationell organisation som samlar järnvägsoperatörer, flygplatser och flygbolag. Den gemensamma frågan är intermodalitet och framförallt kombinationen flyg och tåg.

Läs mer om Global AirRail Awards och alla kategorierna här:

http://www.airrailawards.com/index.php/finalists?utm_source=Awards+and+Events&utm_campaign=ccc2167c7f-Finalist_Announcement4_24_2013&utm_medium=email&utm_term=0_87ec606c17-ccc2167c7f-47583845

 

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00