Gå direkt till innehåll
All time high på Bromma i mars

Pressmeddelande -

All time high på Bromma i mars

Fler än 230 000 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under mars 2015. Det är en ökning med åtta procent jämfört med året innan och ett nytt resenärsrekord för en marsmånad.

Inrikesresandet ökade med sju procent till drygt 204 000 resenärer i mars, medan utrikesresandet ökade med 13 procent till fler än 26 000 resenärer, jämfört med samma period föregående år.

– I mars nådde vi ett nytt rekordresultat på Bromma. Ökningen av inrikesresenärer på flygplatsen berodde till en del på strejken som ägde rum under den första delen av månaden. Vi ser också att fler valt att resa via Bromma till vår nya utrikesdestination Vilnius och även ett ökat intresse för resor mellan flygplatsen och Bryssel respektive Tallinn, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– I vår och den närmaste tiden lägger vi fokus på framförallt tre utvecklingsområden. Vi investerar i miljöförbättringar på och intill Bromma, arbetar med underhåll och åtgärder kopplade till flygplatsens nya certifiering och gör flera resenärsnära förbättringar i terminalen, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart ökade med sju procent till cirka 2 300 i mars jämfört med samma period året innan.

Sammanlagt reste drygt 2 900 000 resenärer till eller från någon av Swedavias tio flygplatser under mars månad. Det är en ökning med tre procent jämfört med mars 2014.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, Kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, tel: 0708-91 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Vilnius, Östersund, Tallinn, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundvallsflyg.

Ämnen

Taggar

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00