Gå direkt till innehåll
Swedavia genomför ny upphandling av säkerhetskontrollen på Stockholm Arlanda Airport

Nyhet -

Swedavia genomför ny upphandling av säkerhetskontrollen på Stockholm Arlanda Airport

Swedavia har beslutat att avbryta pågående upphandling av uppdraget för säkerhetskontrollerna på Stockholm Arlanda Airport.

- Vi har granskat upphandlingen och upptäckt att vi gjort ett upphandlingsrättligt fel. Därför har vi beslutat att avbryta upphandlingen. En så här omfattande upphandling innehåller många delar av komplicerad natur. Det viktiga nu är att det blir formellt korrekt i slutänden, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Avtalet på Stockholm Arlanda Airport innebär ansvaret för bland annat säkerhetskontroll av avresande passagerare och deras bagage. Det nuvarande avtalet med Securitas går ut den 31 maj 2016 och Swedavia inledde tidigare i år en upphandlingsprocess. Vid en närmare kontroll av hela upphandlingsprocessen konstaterades att ett upphandlingsrättsligt fel inträffat gällande tidpunkten för när leverantören skall kunna uppfylla auktorisationskravet som bevakningsföretag.

- För att vi ska vara transparenta och likabehandla alla inblandade parter som var med i upphandlingen av säkerhetsuppdraget så har vi beslutat att avbryta processen och göra om den. Vi beklagar att det blivit så, men det är ingen dramatik i detta, liknande upphandlingar har avbrutits förr. Det viktiga för oss är att göra om processen så att den slutliga upphandlingen genomförs formellt och juridiskt korrekt, säger Mats Paulsson.

För mera information, kontakta Swedavia Pressavdelning, 010-10 90 100

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00