Gå direkt till innehåll
Invigning av Croatian Airlines flyglinje till Zagreb från Arlanda. Foto: Micke Bayart
Invigning av Croatian Airlines flyglinje till Zagreb från Arlanda. Foto: Micke Bayart

Nyhet -

Invigning av Croatian Airlines nya linje till Zagreb

Nu kan ännu fler svenska resenärer flyga direkt till det mycket populära Kroatien från Stockholm Arlanda Airport. I kväll invigdes Croatian Airlines direktlinje till den kroatiska huvudstaden Zagreb som under sommarsäsongen kommer att flygas tre gånger i veckan.

Kroatien har mer att erbjuda än de välkända kuststäderna vid Adriatiska havet. Huvudstaden Zagreb är en spännande egen destination där det finns mycket att upptäcka för besökare: bra shopping, caféer, kultur, musik, arkitektur och gastronomi. Den unika blandningen av medeltida torn, 1800-talspalats och utomhusmarknader gör Zagreb till en perfekt stad att utforska. Från Zagreb kan svenska semesterfirare också enkelt flyga vidare till de populära sommardestinationerna Split, Dubrovnik, Pula och Zadar.

- Generellt har intresset för länderna vid Medelhavet ökat kraftigt bland svenska resenärer. Kroatiska Zagreb är en helt ny direktdestination från Arlanda, och också en av de mest efterfrågade, vilket visar hur populär destinationen är, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Vi är glada att kunna erbjuda svenskarna direktflyg till Zagreb och den kroatiska delen av Medelhavet. Den svenska marknaden har en enorm potential, och det är därför vi erbjuder en attraktiv service av högsta kvalitet med de snabbaste anslutningsmöjligheterna till sydöstra Europa. Det smidiga sättet att resa liksom Kroatiens historia, kulturliv och vackra natur är alla anledningar för svenskar att besöka vårt land, säger Krešimir Kučko, VD Croatian Airlines.

Direktlinjen mellan Stockholm och Zagreb kommer att trafikeras tre gånger i veckan (måndagar, onsdagar och fredagar), med start idag fram till mitten av oktober.

Croatia Airlines har en flotta på tolv flygplan som består av sex Airbus jetflygplan (fyra A319 och två A320) samt sex Dash 8 Q400 turboprop.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00