Gå direkt till innehåll
Fotoutställningen Crossing Borders på Malmö Airport

Nyhet -

Fotoutställningen Crossing Borders på Malmö Airport

Idag öppnar fotoutställningen Crossing Borders på Malmö Airport som är ett samarbete med Nationalmuseum. Utställningen består av 23 porträtt av kända svenskar som uppmärksammats internationellt på olika sätt. Bland dem finns bland annat Timbuktu och Zlatan Ibrahimović, som tillsammans med övriga porträtt blir en del av Statens porträttsamling.  På bilden syns hur spelare från Juventus juniorlag passar på att spana in sin stora idol innan de flyger hem till Italien.

– Vi vill gärna att våra resenärer ska mötas av något nytt och oväntat när de kommer till flygplatsen. Genom våra konstsamarbeten har alla resenärer möjlighet att få en spännande upplevelse som de kanske inte fått annars, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Nationalmuseums utställning är placerad i vår incheckningshall där både resenärer och andra besökare kan ta del av fotografierna.

Utställningen Crossing Borders visas på Malmö Airport från den 27 november till den 1 mars 2015. Till utställningen finns en app som fungerar som en audioguide och innehåller bilder, ljudspår och texter till porträtten. 


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00