Gå direkt till innehåll
34 000 kryssningsresenärer väntas till Malmö i sommar

Nyhet -

34 000 kryssningsresenärer väntas till Malmö i sommar


På lördagen invigdes årets kryssningssäsong i Malmö när kryssningsfartyget Empress anlände till staden. Förra årets drygt 31 000 kryssningsresenärer gav ett starkt  uppsving för Malmös besöksnäring, siffror som förväntas öka ytterligare i år.

- Vårt gemensamma arbete för att göra Malmö till en etablerad kryssningsdestination fortsätter och vi gläds åt att antalet ankommande kryssningsfartyg ökar jämfört med förra året, säger Johan Röstin, CEO för CMP. Han  räknar med att kryssningstrafiken kommer att fortsätta öka under de närmaste åren.

På lördagen anlände årets första grupp spanska kryssningspassagerare till Frihamnen med  fartyget Empress för att avsluta sin kryssning. Motsvarande grupp anlände samma dag till Malmö Airport med flyg från Spanien för att gå ombord på Empress och påbörja sin kryssning. Under årets säsong (maj-september) kommer totalt 12 kryssningsfartyg till Malmö.  

- Kryssningsverksamheten är mycket positiv för Malmö som besöksdestination. Förra årets siffror visar tydligt att verksamheten skapar arbetstillfällen och intäkter för staden. På sikt bidrar kryssningarna till att utveckla destinationen Malmö och skapa exportmogna upplevelser för en internationell marknad, säger Johan Hermansson, turistdirektör Malmö Turism.

- Det lyckade utfallet är resultatet av ett nära samarbete mellan Malmö Airport,  CMP och Malmö stad. Tillsammans har vi skapat ett attraktivt kryssningskoncept som är smidigt för resenärerna och som vi hoppas kunna utveckla ytterligare, säger Peter Weinhandl, flygplatschef Malmö Airport.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00